Radikal optimist kommer till Märsta

På fredag 20 september kommer komikern Anders Jansson till Märsta.

9 september 2019 07:00

Här kommer han att framföra ”Radikal Optimist” som beskrivs som en enmansföreställning i högt tempo. Showen var utsåld i våras och handlar bland annat om Anders Janssons kärlek till tabletter samt hans skräckblandade fascination för tänkande teknik.

”Med vilda associationer och tankesprång i ett högt tempo, förstärkt av imitationer, improvisationer och fysiskt skådespel tar han sig an ämnen som scouter, nudister och utrotningshotade ljud. Hans förmåga att göra det vardagliga både tillskruvat och absurt blev under vårens föreställningar en succé” står det i ett pressmeddelande.

Humorföreställningens namn har han hämtat från den oro som många bär om exempelvis klimatförändringar och en allt hårdare ton i samhällsdebatten.

– I dessa tider är kanske behovet extra starkt av en motvikt i form av en glädjefull och positiv föreställning, säger Anders Jansson som i höst turnerar runt hela landet med sin föreställning.

Anders Jansson är tidigare bland annat känd för sina karaktärer Tiffany Persson och journalisten Morgan Pålsson i humorprogrammet Hipp Hipp, som han gjorde tillsammans med Johan Wester.

Anders Jansson har även varit programledare för Melodifestivalen tillsammans med Nour El-Refai, gjort webbserien Tiffany arbetstränar i SVT, spelat kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson i tv-serien Starke man och tre säsonger av komediserien Halvvägs till himlen.

– Jag älskar att turnera. När man har en show som man gillar, så finns det inget bättre än att åka runt och spela den för så många som möjligt, säger Anders Jansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Lindblom