Politiker lämnar alla uppdrag

Michael Harvey (KD) slutar. "Slitsamt att år efter år vara i opposition".

23 februari 1916 10:45

Det är ett av partiets toppnamn och mest profilerade politiker lokalt som nu drar sig tillbaka.

– Jag har varit på gång att sluta i nästan fem år nu. En anledning till att jag gör det nu är att vi kan fylla alla platser med andra personer, säger Michael Harvey, som meddelade sitt beslut i ett pressmeddelande på tisdagen.

Michael Harvey är ordförande i KD i Sigtuna kommun, sitter som ordinarie på ett av partiets två mandat i kommunfullmäktige, är ledamot i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden och ersättare i kommunstyrelsen. Han har varit aktiv som politiker i Sigtuna i nära tio år, innan dess i andra kommuner, sammanlagt 26 år.

Är det någon skillnad i Sigtunapolitiken nu jämför med när du började?

– Det går åt två håll. Debattklimatet har blivit bättre, men de politiska motsättningarna har blivit större. I och med att Folkpartiet (Liberalerna, reds anm.) bytte sida har vit fått en situation som har blivit mer polariserad.

Michael Harvey har varit en politiker som ofta hörts i debatten och gjort uppmärksammade utspel, som att hoppa demokratinämnden i protest, anklaga tidigare ks-ordförande Anders Johansson (S) för jäv och dra valnämndens beslut om röstlokaler till Förvaltningsrätten. Men har också fått pris som mest företagarvänliga politikern, och i Sigtunabygdens artikelarkiv finns många uttrycksfulla citat av Michael Harvey i artiklar från kommunfullmäktiges debatter.

I sitt pressmeddelande skriver han att "Det är också mentalt ganska slitsamt att år efter år vara i opposition. Till rollen hör ju då att påpeka fel och dumheter som den styrande majoriteten begår /.../".

Kommer du inte sakna politiken?

– Jo det är klart. Lite vemodigt är det.

Vem som tar över som ordförande i partiet är oklart. I kommunfullmäktige går Britta Utbult-Pålsson in som ordinarie ledamot.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Orring