Polisanmäls efter att pengar försvunnit

Kommunalrådet Pierre Cengiz-Edstrand har polisanmälts för misstanke om olovliga transaktioner.

31 oktober 2016 13:07

– Vi har polisanmält honom för misstänkta olovliga transaktioner från Miljöpartiet i Sigtunas bankkonton, säger Pontus Tengby, pressamordnare på MP i Stockholm.

Kan du berätta lite mer om vad som har hänt?

– Vi har inget mer att tillägga till det egentligen, utan låter polisutredningen ha sin gång, säger Pontus Tengby som inte ville gå in på hur mycket pengar det handlar om.

Enligt Expressen har Pierre Cengiz Edstrand anmälts efter att 180 000 kronor har försvunnit från partikassan. Till Expressen säger han att han är oskyldig.

Som Sigtunabygden tidigare rapporterat så kommer Miljöpartiet att ha ett årsmöte där medlemmarna ska välja en ny styrelse för MP Sigtuna.

– Men det är inte klart vilket datum det blir, säger Pontus Tengby.

Enligt Pierre Cengiz Edstrand har han inte fått ta del av någon anmälan eller kontaktats i ärendet.

”MP Stockholms-distriktsstyrelse drar sig inte för några medel i sin strävan att kränka, hota, smutskasta och förtala mig./.../ Man kan anmäla vem som helst för vad som helst i vårt land. Jag ser framemot en eventuell utredning för att bevisa min oskuld. Man är däremot oskyldig tills motsatsen är bevisat.

Jag tycker att partiet borde ägna sig åt att bromsa de stora medlemsbortfallet istället för falska anklagelser och förföljelse mot enskilda. Detta är inget annat än fortsatt ärekränkning och förtal som har riktats mot mig personligen under en längre tid. Jag kommer naturligtvis att vidta rättsliga åtgärder," skriver Pierre Cengiz Edstrand till Sigtunabygden.

Läs mer om Pierre Cengiz Edstrand:

"MP får tillfällig styrelse"

"MP:s styrelse sparkas"

"Vill inte lämna sin post"

"MP: Motverkar MP:s ändamål"

"Lämnar MP-blir politisk vilde"

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!