Polis omringades av ungdomsgäng

En polispatrull ska ha omringats av ett ungdomsgäng i samband med att polisen kontrollerade en bil i Märsta på fredagskvällen. Under lördagen sattes extra bevakning in.

2 februari 2019 23:47

Enligt Aftonbladet ska tumult ha utbrutit i samband med att polisen kontrollerade en bil i Märsta under fredagskvällen. Bilen hade kraschat in i Valstarondellen och två personer ska ha flytt från fordonet. Polisen sprang ikapp och lyckades gripa dem.

Vid kontrollen av bilen ska polispatrullen vid kontrollen av bilen ha blivit omringade av ett 20-maskerade ungdomar som lyckades frita de två personer som gripits.

– Någon form av bråk ska ha uppstått i samband med beslagtagandet av bilen eller innan, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till UNT.

Enligt Aftonbladet hittades ett automatvapen i den kraschade bilen och en halv miljon kronor i kontanter.  TIdningen skriver också att de fritagna är anhållna i sin frånvaro och misstänkta för grovt vapenbrott och grov vårdslöshet i trafik.

I Märsta satte man under lördagskvällen in extra trygghetsskapande åtgärder.
– Det kom från vår ledning, den här händelsen som varit har lett till upprörda känslor där ute med agiterade ungdomar. Man ville ha den här insatsen så att det inte blossar upp något. Det handlar om att polisen är synlig och visar sig, säger Martin Holm, stationsbefäl i Stockholm Nord, till UNT.

LÄS MER: Misstänkt vapenfynd i bil

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lise-Lott Brenklert