Personal spelade cupfotboll i Prag

Fotbollssektionen i Sigtuna kommuns personalklubb har varit i Prag och spelat en av Europas största amatörcuper i fotboll.

24 juni 2019 13:15

Ett stort antal lag deltog från bland annat Sverige, Italien, Mexiko, Schweiz, Tyskland, Belgien, Norge, England, Frankrike, Ryssland, Israel, Bulgarien och Tjeckien.

– Vi fick en tuff lottning med lag från England, Norge och Italien i samma grupp, men efter ett bra spel från samtliga så vann vi gruppen, berättar Erik Aravena Valencia, ordförande i Sigtuna kommuns personalklubbs fotbollssektion.

Men inför slutspelet gick det sämre.

– Vi råkade tyvärr ut för sjukdom och målvaktsproblem, men samtliga visade stor kämpaglöd i värmen och vi lyckades till slut placera oss på en fin 11:e plats totalt, rapporterar Erik Aravena Valencia.

Det här var första året som kommunens fotbollssektion deltog i cupen. Förhoppningen inför resa var att få en framskjuten placering, bilda nya bekantskaper och framförallt – att ha kul tillsammans.

”En väldigt rolig erfarenhet att möta lag från andra länder och att byta erfarenheter men framförallt kul att representera Sigtuna kommun och Sverige.” skriver deltagarna som blev något av publikfavoriter bland åskådarna.

De har redan blivit inbjudna av arrangören att delta nästa år igen.

”Nu laddar vi för höstens seriespel i Korpen som vi ligger tvåa ”i, skriver de.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Lindblom

Ämnen du kan följa