Över 300 hundar tar in på hotellet

308 hundar och 6 katter. Så många fyrbenta vänner ska fira nyår på Clarion Hotel Arlanda. Fyrverkeriförbudet i området har gjort att många hussar och mattar som värnar husdjurens mående bokar in sig där.

29 december 2018 07:00

Den som kliver in på hotellreceptionen sista dagen på året har chansen att få sig en unik syn med hundratalet hundar som förhoppningsvis viftar på svansen mer än skäller ikapp. Sedan 2013 har Clarion Hotel Arlanda haft konceptet "Happy dog" på nyårsafton för alla hundar - och katter – som blir vettskrämda när nyårsraketerna brakar loss. Det råder nämligen fyrverkeriförbud i området.

– Vi var faktiskt först i landet med det här och nu har många andra hotell tagit efter oss. Det började med att en man och hans hund tog in på hotellet över nyår 2012. Då insåg vi att det var en bra idé att bjuda in hundägare som kan bo här med sina skotträdda husdjur, säger Pernilla Johansson, VD på Clarion Hotel Arlanda.

I år får alla hundägarna en passande doggy bag med bland annat lite tuggben och bajspåsar. Förutom att de kan mysa på rummet har personalen även gjort en snitslad bana runt intilliggande Holmsjön. Hundarna är däremot inte välkomna i restaurangen utan ska det ätas middag ihop får det blir room service. Kanske bra eftersom en olycka händer så lätt.

– Det brukar inte vara några problem, men vi sprejar lite lister och hörn med en spray som heter piss off. Den gör att hundarna inte tycker om att kissa där. Separata våningar är avsedda för gäster utan hundar och vi städar allt extremt noga efteråt. Det räcker för att även de som är allergiska ska kunna bo där sen, säger Pernilla Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mattias Sjöberg