Organisationer belönas med miljonbelopp

Organisationerna Sigtuna kvinnojour och Make a Kid Smile har belönats med 1,2 miljoner kronor av Sigtuna stadsängar.

11 april 2019 15:05

Pengarna kommer från en social hållbarhetspremie som står inskrivet i de avtal som finns kopplade till de företag som bygger bostäder i stadsdelen, där 0,5 eller 1 procent av köpeskillingen avsätts för välgörenhet. Under den första etappen av bygget av Sigtuna stadsängar har det inneburit en summa på strax över 1,2 miljoner kronor till organisationerna Sigtuna kvinnojour och Make a Kid Smile.

– Det är två organisationer som gör ett fantastiskt jobb för att skapa ett mer hållbart samhälle både lokalt och globalt, säger verksamhetschefen för Sigtuna stadsängar exploaterings AB, Kim Hultén, i ett pressmeddelande.

Pengarna till Make a Kid Smile kommer bland annat möjliggöra att ännu fler barn får tillgång till utbildning i Nepal.

Kvinnojouren Sigtuna har via den sociala hållbarhetspremien bland annat kunnat utveckla en ungdomsjour där man satsat på att bygga en webbplats och chattstöd för ungdomar i behov av stöd.

– Vi är oerhört glada och tacksamma för den här premien som tilldelats oss. Det är ett häftigt initiativ som gör stor skillnad, säger Marie Unander-Scharin, ordförande i Kvinnojouren Sigtuna och Christina Peters, ordförande i Make a Kid Smile, i ett gemensamt uttalande i pressmeddelandet.

Bonava, Flerbostäder/Fojab, HSB, OBOS, SigtunaHem och Vectura Fastigheter är de byggföretag som har bidragit med pengarna genom sin investering i Sigtuna stadsängar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!