Nyheterna som lästes mest 2017

Falska pass, tomma lägenheter i Märsta port och mysteriet på E 4. Det här lockade flest läsare på Sigtunabygden.se förra året.

7 januari 2018 12:15

1. "Fullt upp med falska pass"

I början av året är det högt tryck på Arlandapolisen. Under en måndagseftermiddag anhålls fyra personer misstänkta för att ha använt falska resehandlingar. Det gäller både personer som ska resa in och ut ur landet.

– Vi har fullt upp. Just nu sitter fyra anhållna, och det har varit flera under helgen, säger Anders Nilsson, vakthavande befäl vid Arlandapolisen.

2. Storbrand i villakvarter

En kraftig brand bryter ut i en trevåningsvilla på Stora gatan i Sigtuna den 11 januari. Polisen misstänker inget brott i samband med branden och lägger snart ner förundersökningen.

– Villan fick omfattande skador, men den användes för företagsverksamhet så ingen bodde i den. Ingen person är skadad, säger Christer Sandström, polisens presstalesman.

3. Mysteriet på E 4 förbryllar Trafikverket

Alltid köer – men aldrig hinder på vägen. Trafikmängden på E4 mellan Arlanda och Stora Wäsby förbryllar allmänheten och Trafikverket som startat en utredning. Troligtvis ska sträckan mellan Häggvik och Arlanda byggas om för att få ytterligare ett körfält i vardera riktning.

4 Nybyggda höghus står tomma - trots bostadskö på 40 000

Konflikten mellan Sigtuna kommun och Peab gör att 160 lägenheter står tomma i Märsta port, vilket Sigtunabygden belyser i slutet av januari. Tvisten handlar i grunden om vem som äger marken som husen står på. I juni begravs stridsyxan i samband med att fullmäktige godkänner ett nytt avtal med byggbolaget.

5. Ökat våld stänger delar av skola

Skjutningar, trakasserier och mobbing sägs ligga bakom att eleverna i årskurs 4 och 5 på Valstaskolan evakueras.

– När kommunledningen närmast panikartat tvingas stänga skolor av säkerhetsskäl har det gått för långt. Det handlar inte enbart om Valstaskolan utan om hela Valsta, där problemen med våld har eskalerat, säger Olov Holst (M).

Kommunledningen tonar dock ner problemen:

– Den pedagogiska miljön på Valstaskolan är inte ändamålsenlig och det är därför nämnden nu tar upp denna fråga. Trots att en rad insatser satts in ser vi en negativ spiral, säger Ibrahim Kalifa (S).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sara Linderoth

Ämnen du kan följa