"Ni är inte bortglömda"

Hjälporganisationen Love Nepal fortsätter växa med ett nytt projekt i Bangladesh och en ny skola i Indien.

11 oktober 2016 16:57

Love Nepal, som grundats av familjen Alfvén från Märsta, är åter aktuell. Organisationen har hittills räddat 900 flickor från sexslaveri och driver nio barnhem och två skolor i Nepal och Indien. Nu har de även startat ett projekt i Bangladesh.

– Vi hoppas kunna rädda många flickor, dels från bordellerna i landet men även de flickor som har lyckats fly tillbaka från sexslaveriet i Indien, säger Jonatan Alfvén.

Han berättar att utrikesminister Margot Wallström skickade Love Nepal ett personligt och kärleksfullt brev med besked om att hon vill hjälpa Indiens barn. Detta efter att Love Nepal skrev en debattartikel i Aftonbladet om att organisationen vill se utrikesministern som ambassadör för sexslavarna i Indien.

– Det finns ju oerhört många små flickor som är fast bakom lås och bom på de stora bordellområdena. De har blivit sålda av sina föräldrar och tvingas nu att tillfredsställa upp emot 30 män per dag. Det är verkligen så sjukt, men debattartikeln fick ett enormt gensvar och blev den mest delade den dagen, säger Jonatan Alfvén.

Han berättar att folk verkligen vill hjälpa till.

Och vi är så glada över att Sveriges politiker börjar engagera sig och visa att Sverige bryr sig om dessa barn.

Jonatan Alfvén berättar att i februari mötte Stefan Löfven Indiens premiärminister Narendra Modi i Indien och båda lovade att hjälpas åt att arbeta mot barnsexhandeln i landet.

Genom Sveriges tryck på Indiens premiärminister har indiska polisen senare gjort en razzia på en bordell i norra Indien där 160 flickor räddades samtidigt som 50 hallickar greps, enligt Jonatan Alfvén.

– Jag har aldrig någonsin hört talas om en så stor razzia. Att den indiska myndigheten står bakom var knappast en slump. Jag är övertygad om att vårt arbete och statsministers samtal med premiärministern hjälpte, säger Jonatan Alfvén.

Idag den 11 oktober är det internationella flickdagen och Jonatan Alfvén passar på att uppmärksamma flickor som lider på jorden. Hans budskap:

– Till alla flickor som farit illa eller lever under skräck och tvång. Ni är inte ensamma. Ni är inte bortglömda. Det finns enormt många människor i det här landet som både älskar er och vill hjälpa er. Glöm inte det. Vi kommer alltid att stå på er sida, säger Jonatan Alfvén.

Läs mer: "Love Nepal - en revansch"

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jeanina Santiago