Näringsminister i Märsta

Näringsminister Mikael Damberg (S) var på besök i Märsta och Sigtuna onsdagen 30  mars.

30 mars 1916 12:59

Förmiddagens besök var hos Svenco Papperssäckar AB i Arlandastad där näringsministern Mikael Damberg välkomnades av bland andra vd:n Christer Hansson, ekonomichefen Jan Persson och Ibrahim Khalifa (S), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun.

– Jag är här för att se på det lokala näringslivets utveckling. Vi vet att Sigtuna är en växande kommun, som har lyckats bra med både företagsetablering och tillväxt de senaste åren. Nu ser vi positiva siffror nationellt i Sverige, hög tillväxt, exporten går bra, och högt nyföretagande. Då tycker vi att det är viktigt att titta från andra hållet - vad är det som bubblar lokalt? Det är spännande att få det här perspektivet med olika typer av företag som kommunstyrelsens ordförande har valt och pekat ut som spännande saker som händer i kommunen. Jag är här för att lyssna och lära, vända på perspektiven, säger näringsministern Mikael Damberg till Sigtunabygden.

I ett konferensrum berättar vd:n Christer Hansson om företaget Svenco som hans farfar, Sven Hansson, grundat 1921. Idag producerar och säljer Svenco papperssopsäckar och matavfallspåsar för avfallshantering i Europa, Asien och även i Dubai. Företaget har de senaste tio åren jobbat med utvecklingen av insamlingen av matavfall.

Att näringslivsministern är på besök, hur känns det?

– Vi är rätt vana att ha studiebesök här, det brukar komma mycket folk på grund av miljöaspekten och i utbildningssyfte, både kunder och leverantörer som jobbar inom branschen. Så vi ser det inte som speciellt, men det är trevligt att kommunen har valt ut oss som representativt företag. Det tycker vi är roligt att visa för ministern, säger Christer Hansson.

Hotell Kristina i Sigtuna är också en del av näringsministerns besök under dagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!