Näringslivsprofil har avlidit utomlands

Näringslivsprofilen och tidigare lokalpolitikern Abboud Elias Iskandar har avlidit.

4 juli 2019 12:00

Det var under en vistelse utomlands som 67-åringen plötsligt insjuknade och avled tisdag 2 juli.

Många i Sigtuna kommun sörjer idag Abboud Iskandar som var en engagerad person i allt han företog sig. Många känner igen honom från hans företag Valsta livs. Han var även aktiv i lokalpolitiken.

Abboud Elias Iskandar var en av de syrianer som på 1970-talet flydde från byn Kellef i sydöstra Turkiet och bosatte sig i Sigtuna kommun.

– Han jobbade hårt hela sitt liv och fick inget gratis. Han var en mycket engagerad person i allt han gjorde, och han var engagerad i det syrianska folket här i Märsta, säger en person som kände honom.

Hos Moderaterna är stämningen också sorgsen under torsdagen efter att dödsbudet kommit fram.

– Det är en stor chock för oss. Abboud har varit aktiv i Moderaterna i många år. Han var väldigt engagerad i bland annat näringslivsfrågor och trygghetsfrågor i Valsta. Vi kommer sakna honom mycket, säger Helle Nyman, politisk samordnare inom M i Sigtuna kommun.

Fram till förra året var Abboud Iskandar aktiv lokalpolitiker och hade under årens lopp flera olika uppdrag. Efter valet var han fortfarande medlem, men hade inga politiska uppdrag.

Även i St Johannes Syriskortodoxa kyrka i Märsta var Abboud Iskandar medlem.

På deras facebook-sida står bland annat "I dag (2 juli) övergick Abboud Elias Iskandar till himlen. Må Gud förbarma sig över honom och skänka styrka och kraft till hans familj och hans nära och kära."

Kyrkan var igår kväll och kommer även i kväll torsdag, vara öppen med anledning av dödsfallet.

Abboud Elias Iskandar efterlämnar sig barnen Aleksander, Claudia, Vivyen, Rosina, Aty och Pamela.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Lindblom

Ämnen du kan följa