Misstänkt mordbrand i omstridd föreningslokal

En föreningslokal där det finns misstankar om att illegal spelverksamhet pågår fattade eld under måndagseftermiddagen. En anmälan om misstänkt mordbrand är upprättad.

14 augusti 2017 13:13

Larmet kom till räddningstjänsten kl 13.10 och redan då ska det enligt en förbipasserande, som också larmade, ha synts lågor genom fönster på lokalen. Räddningstjänsten bekräftade att det rörde sig om en fullt utvecklad brand i en föreningslokal, som ligger precis intill Valstaskolan i Märsta.

Enligt uppgifter från Stockholmspolisen verkar det som en person ska ha bott i lokalen.

– Personen ska ha varit borta en stund och sen när man kommer tillbaka kan man konstatera att det brinner. En anmälan om mordbrand är upprättad, säger Anna Westberg, presstalesperson för polisen i Stockholm.

Två stationer ryckte ut till platsen och släckningsarbetet var initialt svårare än väntat. Ett höjdfordon kallades in för att komma åt vinden. Vid 15-tiden kunde Storstockholms räddningscentral uppge att man förhindrat spridningsrisken och koncentrerade släckningsarbetet mot byggnaden.

Vid 18-tiden höll Räddningstjänsten på att avveckla och meddelade att en station skulle stanna kvar för bevakning. Man hade även tagit in en grävmaskin som hjälp för att komma åt och släcka det sista. En barrack ska ha brunnit ned medan en annan uppges ha klarat sig.

Vad som orsakat branden är ännu oklart enligt Hans Meldgaard, polisens yttre befäl på plats och nu väntar en teknisk undersökning.

Säkerhetschef Thomas Mileborn på Sigtuna kommun känner inte till att det ska finnas något hot mot lokalen.

– Vi får avvakta den tekniska utredning som följer. Det är en gammal lokal och det kan vara vad som helst som orsakat branden, säger han.

Ett område framför simhallen var avspärrat och det var mycket folk på plats, som följde arbetet.

Sabia Patwary och hennes mamma Parvin Patwary äger en indisk
restaurang i närheten och blev vittnen till den dramatiska branden:

– Jag var rädd till en början, orolig om någon skadats. Men nu känns det lugnare när brandmännen är på plats, uppgav Parvin Parwary till Sigtunabygdens reporter på plats Camilla Pålsson.

Byggnaden som brinner är en av de omdiskuterade kommunala barackerna på Bragegatan. I slutet av april beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att barackerna ska rivas. Det finns misstankar om illegal spelverksamhet i lokalen och omständigheterna kring hyreskontraktet är minst sagt snåriga.

UNT:s Sigtunabygden granskade spelhärvan i flera artiklar som du hittar i länken nedan:

LÄS MER: Detta har hänt: Omstridda lokalen skulle rivas

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!