Maskerade män slog till mot guldbutik

På tisdagseftermiddagen utsattes en guldsmedsbutik i Valsta centrum, Märsta, för ett rånförsök. Samma guldbutik rånades även i våras.

10 november 2015 19:08

Händelsen inträffade vid 17-tiden. Två män, iförda mask, ska med hjälp av ett pistolliknande föremål ha försökt råna en guldsmedsbutik. Väl i butiken ska tumult ha brutit ut:

– Någon form av handgemäng har det varit, men ingen personal har skadats vid rånförsöket, kommenterar Albin Näverberg, ifnormatör vid polisens ledningscental.

I samband med tumultet ska tjuvarna försvunnit från platsen tomhänta. Personen som larmade polisen ska ha sett ett par mörkt klädda personer springa från butiken och lämna platsen i en mörk bil. Polisen har under tisdagskvällen spanat efter fordonet.

– Vi jobbar nu med att höra vittnen och vi hoppas få in tips, att någon kanske ska ha sett bilens registreringsnummer, säger Albin Näverberg.

Guldsmedsbutiken spärrades av och en förundersökning har inletts. Rubriceringen: försök till grovt rån.

Ingen person ska ha skadats i samband med rånförsöket. Någon gripen finns inte i nuläget.

I maj utsattes samma butik för ett fullbordat rån. Då hotade gärningspersoner personalen med tillhyggen. Finns det några kopplingar till det här rånförsöket?

– Tillvägagångssättet skiljer sig så det är inte så mycket som talar för att det finns kopplingar. Inte vad vi vet i nuläget.

LÄS MER: Rån mot guldsmed i Valsta

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ida Nordenhem