Märstaskola får passerspärrar

Nu är det klart: Inpasseringsspärrar ska sättas in vid Arlandagymnasiet.

26 september 2018 12:09

När nästa läsår inleds kommer eleverna på Arlandagymnasiet och Arlanda Komvux i Märsta utrustas med passerkort. Då ska så kallade speedgates – spärrar liknande de som används i tunnelbanan och vid pendeltågstationerna – vara monterade vid inpasseringen till skolan. Det beslutade utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden vid sitt senaste möte. Tidningen har tidigare skrivit om planerna. Skolan ligger i Kunskapens hus i centrala Märsta, vilket innebär att att byggnadens används både av skolan och av andra aktörer. Sigtuna kommun har för att öka tryggheten därför utrett möjligheterna att stoppa inpassering till skolans del i byggnaden.

– Vi vet att det rör sig mycket folk i skollokalerna som inte är behöriga att vara där. Det här kan vara ett sätt att öka tryggheten och studieron för eleverna, sade utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) när förslaget presenterades.

Spärrarna kommer att sättas upp innanför Kunskapens hus huvudentré och systemet ska vara i full drift i augusti nästa år. Kostnaden beräknas blir cirka 900 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!