Det första programmet av åtta i serien – där en vinnare ska koras – sänds onsdagen 10 april i Tv4. I potten finns bland annat en resa till Paris med sin familj för att gå matlagningskurs på den berömda skolan Cordon Bleu.

Liksom tidigare år består juryn av stjärnkockarna Tina Nordström, Danyel Couet och Paul Svensson.

– Årets härliga deltagare har rötterna i helt olika mattraditioner, från Marocko och Filippinerna till Sicilien och Göteborgs skärgård. Deras driv är enormt och de suger åt sig kunskap som disktrasor. Det är helt fantastisk att se deras utveckling i programmet, säger programledaren Tina Nordström i ett pressmeddelande.

Artikelbild

| Ahmed Kassim, 12 år, från Märsta, är en av tolv deltagare i den nya säsongen av tv-programmet Sveriges yngsta mästerkock.

Märstabon Ahmed Kassim är äldst av de tolv deltagarna som är mellan 9–12 år. Några av tävlingsmomenten som barnkockarna kommer att ställa inför är bland annat dumpster cooking, baljväxter, room service och det japanska köket.

– Räkna med en säsong full av överraskningar både för deltagarna och juryn. Tina Nordström kommer till exempel att förvandlas till tant och få köra lastbil i studion. Dessutom får vi besök av flera spännande gäster som rör om i grytan på oväntade sätt, säger den exekutiva producenten på TV4, Sara Johansson, i pressmeddelandet.

Samtliga deltagare i den i sjätte säsongen av Sveriges yngsta mästerkock: Elsa Lecky, 10 år, Sala, Lykke Lindorff, 10 år, Lidingö, Kenzo Holmberg, 9 år, Helsingborg, Agnes Fredriksson, 10 år, Sjömarken/Borås, Alicia Bengtström, 11 år, Solna, Amanda Stensson, 12 år, Vingåker, Theo Duse, 10 år, Stockholm, Ahmed Kassim, 12 år, Märsta, Alva Macri Ljung, 12 år, Stockholm, Alexander Höweler, 12 år, Torslanda/Göteborg, Cristian Linderoth, 11 år, Skövde, Axel Larsson, 12 år, Styrsö/Göteborg.