9 april har den nya säsongen säsong tre av Bagges hemlösa hundar premiär. Man får följa Anders Bagge och Hundstallet i Bromma när de hjälper hundar från ett hårt liv till ett nytt hem och liv. I den senaste säsongen medverkar bland annat Chihuahuan Jerry som bor i Märsta med sin matte Sofia Tillberg. Jerry var med i den första säsongen och programmet kommer nu att göra en uppföljning hur det har gått för honom.

– Jag tyckte att min första hund, Doris, behövde en hundkompis, Jerry kom ut på Hundstallets hemsida och sedan adopterade jag honom. I den första säsongen får man följa hans bakgrund, när han opereras och när jag adopterar jag honom, säger Sofia Tillberg.

I den nya säsongen får man även följa Zeff, en jourhund som har bott hos Sofia Tillberg under två månaders tid.

Artikelbild

| Jerry som var med i första säsongen av Bagges hemlösa hundar, återkommer under tredje säsongen, men under mer trevliga omständigheter.

Sofia Tillberg tycker att adoption av hundar är ett bra sätt att hjälpa hundar som levt ett tufft liv och behöver en ny ägare.

– Först och främst vill jag inte ha en valp eftersom jag inte har så stor kunskap om valpar. Sedan finns det ingen anledning för mig att köpa en hund på en kennel, utan jag tycker det är bra att hjälpa hundar som behöver hjälp. Det är den största anledningen att jag har adopterat tre hundar och även är jourhem för hundar, säger Sofia till berg och fortsätter:

– Det är många hundar som har haft ett tufft liv innan. Det är klart jag får träna dem på ett annat sätt och bemöta dem än om jag själv hade uppfostrat den. Det är som att börja om med en ny hund, för mig finns det ingen anledning att köpa hunden på en kennel.