Märstabo omhäktad för Valstamord

Den 16-årige Märstabo, som misstänks för mord på en jämnårig, omhäktades under fredagen.

4 mars 2019 09:05

Det var i samband med att en död kropp hittades i ett skogsparti i Valsta 13 februari som 16-åringen greps, anhölls och senare häktades som misstänkt på sannolika skäl, den starkare misstankegraden.

Den döde som, var jämnårig med den misstänkte, var elev på Valstaskolan där hans senaste livstecken var vid lunchtid 4 februari. Han var senare anmäld försvunnen i en dryg vecka innan kroppen påträffades.

Kammaråklagare och förundersökningsledare Rickard Wahlqvist har varit fåordig med allt som gäller utredningen och hur mordet ska ha gått till.

Den misstänkte nekar till brottet, och hans advokat Jonas Granfelt har varit kritisk till bevisföringen mot sin klient.

Åtal skulle ha varit väckt 1 mars, men nu förlängdes häktningstiden. Åtal ska nu vara väckt senast 28 mars, enligt Attunda tingsrätt.

Bakgrund

Onsdag 13/2: Vid 19-tiden inkommer ett larm till polisen om att en död kropp har hittats i ett skogsparti i Valsta. Senare under kvällen grips en 16-årig person från Märsta misstänkt för mord.

Torsdag 14/2: Den misstänkte anhålls natten mot torsdag.

Fredag 15/2: Kammaråklagare Rickard Wahlqvist begär den misstänkte häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Attunda tingsrätt går på åklagarens linje. Den misstänkte nekar till brott.

Fredag 1/3: Åtal skulle senast ha varit väckt, i stället förlängdes häktningstiden för den misstänkte. Åtal ska nu senast vara väckt 28 mars.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson