Man anhållen för mordbrand

Den man som greps efter måndagskvällens misstänkta mordbrand i Sigtuna har nu anhållits. Under onsdagen kommer häktningsförhandling hållas i fallet.

14 augusti 2019 08:50

Mannen, som är i 20-årsåldern, greps av förbipasserande ungdomar strax efter att han misstänks ha tänt eld på en av Väringaskolans fasader. Under tisdagen anhölls han på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand.

– Med tanke på värdet av skolbyggnaden rubriceras brottet som grovt, säger kammaråklagare Robert Näppi vid Norrorts åklagarkammare.

Robert Näppi uppger att en häktningsförhandling kommer att ske i fallet under onsdagen. Han är övertygad om att mannen därefter kommer att häktas:

– Han nekar till brott, men hans berättelse om vad som ska ha hänt är lite konstig. Dessutom finns det gott om vittnesuppgifter, säger Robert Näppi.

Enligt honom ska mannen inte ha förekommit i kriminella sammanhang tidigare. Han känner heller inte till om mannen har någon koppling till Väringaskolan.

Det var vid halv elva på måndagskvällen som räddningstjänsten fick in ett larm om att en person setts hälla brandfarlig vätska på skolans fasad, för att därefter tända på den. Branden släcktes av skolans vaktmästare, som arbetar som deltidsbrandman för Sigtuna stad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Felix Wedjesjö