Magisk Midvinterkonsert

Mariakyrkan var fullsatt i lördags när Viktoria Tocca och Daniel Sjöberg sjöng i årets Midvinterkonsert anordnad av Rotary Sigtuna.

12 februari 2017 21:36

Konserten inleddes av Viktoria Tocca som sjöng ”Hemma” ur Kristina från Duvemåla. Under en dryg timme fick publiken avnjuta solosång och duetter med välkända musikalsuccéer från bland annat Les Miserable, Cats, Chess och Broarna i Madison County och instick av nyskrivna verk.

Micke Littwold ackompanjerade Viktoria Tocca och Daniel Sjöberg på flygel och trion lämnade ingen oberörd i Mariakyrkan. Det var vackert, starka känslor och mycket närvaro i framförandena.

–Det var toppen, ett fantastiskt par tillsammans, sa Sigtunabon Kerstin Rauterskiöld, som hade The Phantom of the Opera som favoritnummer.

Konserten var unik för kvällen och specialarrangerad för Rotary Sigtuna i strävan att samla in  pengar till kampen mot polio i fyra kvarstående länder där sjukdomen fortfarande existerar.

Det var Hans Wallensteen, president i Rotary Sigtuna som hade bett Viktoria Tocca och Daniel Sjöberg att komma.

–Jag hörde de här rösterna för något år sedan och fastnade för dem och valde därför att bjuda in dem till vår Midvinterkonsert. En del tror att Rotary bara är ett gäng gubbar som träffas en gång i veckan och gnuggar varann om ryggen, men vi har många hjälpprojekt på gång hela tiden och det här blev ju väldigt lyckat, sa Hans Wallensteen.

Viktoria Tocca och Daniel Sjöberg som just nu turnerar med uppsättningen Från Broadway till Duvemåla med en större ensemble, uppskattade också avstickaren till Sigtuna och att få vara med och bidra.

–Vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss men det var fantastiskt att få sjunga här! Vilken fin lokal och fullsatt, det var magiskt, sa både Viktoria Tocca och Daniel Sjöberg efter konserten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!