Kulturskola får pris

Sigtuna kulturskola får pris för sin dansverksamhet.

11 september 2016 07:00

– Vi är en av tre pristagare som vunnit för vår aktiva integrationssträvan på skolan och för bruket av dans som ett av verktygen, säger Maria Edin, Sigtuna kulturskolas danspedagog på Sagaskolan.

Priset kommer från Institutet Dans i skolan, som hade utmanat kommuner och skolor att arbeta med dans och integration i skolan.

– Det var endast fem–sex kommuner och skolor som nappade på utmaningen och berättat om hur de arbetar, så det är roligt att kunna lyfta fram de här skolorna som vunnit, säger Cecilia Björklund Dahlgren, verksamhetschef, Institutet Dans i skolan.

Västerholms friskola vann förstapriset. Andrapriset gick till Hallstahammars kommun samt Sigtuna Kulturskola med danspedagog Maria Edin, rektor Johan Johanson och klasslärare Maggie Nordvall från Sagaskolan i Märsta. Priset blir fribiljetter till en tvådagarskonferens, Dans i skolan-biennalen 2016 i Stockholm, dit 250 besökare räknas komma i september.

Maria Edin berättar kort om sin roll som danspedagog.

– Jag träffar alla elever – 215 stycken – på Sagaskolan en gång i veckan och dansar. Jag försöker kombinera olika inlärningsstilar där kroppen och det verbala språket ska väva ihop sig till en hållfast grund att stå på vid inlärning och måluppfyllelse för eleverna, säger Maria Edin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!