– "Shades of Ebony" är en hyllning till mångfald. Till oss som inte hyllas i vanliga fall, till de som inte höjs av de ideal vi har idag. Shades of Ebony som låten heter är en låt för dem som inte önskar annat än att smälta in, att få bli kallad vacker och stark, säger musikern, som fyller 19 år den 9 mars.

Sara Matar har producerat och skrivit låten själv.

– Det finns inget skivbolag bakom mig utan istället vänner som tillsammans med mig gjort detta möjligt, eftersom vi alla tror på låtens koncept - att hylla mångfald.

Texterna till hennes musik är personliga, berättar hon. Sara Matar, vars riktiga namn är Sara Hassan, har ursprung från Egypten och Etiopien, vilket har gjort att hon fått uppleva en viss behandling på grund av det.

– Det är något som jag inte trott haft en stor prägel men som haft djup påverkan i min självbild som ung rasifierad tjej i Sverige.

Idag bor Sara i Edsberg. Men föräldrarna Emebet och Hassan samt brorsan Adam bor i Sigtuna kommun.

– Jag har mitt riktiga hem i Märsta. Min familj är min pelare och mitt största stöd, speciellt min mamma.

Just nu skriver hon också soundtrack till en långfilm om hbtq och modebranschen med regissören Lisa Belfrage och producenten Charlotte Most.

Det är inte första gången som Sigtunabygden skriver om Sara Matar. Som 12-åring var hon medlem i den tidigare Märsta-baserade musikgruppen Dreampack.

– Tankar om att satsa på min barndomsdröm blev allt mer levande tack vare stödet jag fann i Dreampack. Att uppträda på scen, göra misstag men bli bättre, säkrare för varje gång och till slut absolut älska att vara den som underhåller publiken. Det är en av många saker jag tagit med mig från Dreampack-tiden.

Men senare hände det inte mycket i musikväg på Dreampack, vilket frustrerade henne.

– Mycket snack men lite verkstad och jag är en otålig typ.

Efter att ha gått ut Ekillaskolans kulturklass började hon plugga estetiska programmet med inriktning sång på Viktor Rydberg i Jarlaplan. Hon fick möjlighet att jobba med en del producenter, ändå gav det inte resultat, enligt henne.

– Jag mådde rätt så dåligt över hur jag upplevde själva skapandet då jag inte hittade någon som förstod 100 procent vad det är för sound jag vill göra och vad det är jag vill förmedla. Så jag bestämde mig helt enkelt för att lära mig att producera, vilket nu har lett till detta.