Ilskna dansare i Märsta öppnar eget

När PRO i Märsta lade ner sin dansverksamhet för exakt ett år sedan möttes beskedet av ilska. Men också av jädrar anamma när fem dansare tog saken i egna händer.

30 december 2018 13:05

Ett sjunkande dansarantal fick PRO i Märsta att lägga ner sin verksamhet vid årsskiftet 2017-2018. Men efter ett års dvala har fem dansare valt att starta en ny dansförening i Märsta. Den 15 januari öppnar den nybildade föreningen Märsta dansar dörrarna till dansens nya hem.

– Vi tycker att dansen är väldigt viktig. Därför har vi under det senaste året jobbat hårt med att få ihop nya danstillfällen, säger ena arrangören Pirkko-Liisa Tellervo Elmquist.

Hittills har föreningen lockat till sig ett 60-tal medlemmar och flera viktiga sponsorer. Under våren kommer man vid fem tillfällen kunna dansa och lyssna på en orkester som spelar dansmusik i Forumlokalen Cabinen.

– Tidigare när det har anordnats dans här i Märsta kommer det folk från alla omkringliggande kommuner. Bara man sprider ordet så kommer det många, säger Pirkko-Liisa Tellervo Elmquist.

För Pirkko-Liisa Tellervo Elmquist är det viktigaste med dansen den sociala gemenskapen. Men det finns även många fler förtjänster med att njuta av och röra sig till musikens takt och ton.

– Det är vetenskapligt bevisat att dans är bra för både psyket och fysiken. Dels rör man sig mycket, men att följa musiken och hänga med i stegen är också en viktig hjärngympa. Det är för hälsans skull vi anordnar dansen, förklarar hon.

Trots att dansen, enligt Pirkko-Liisa Tellervo Elmquist, kanske mest tilltalar äldre personer berättar hon att människor i alla åldrar är hjärtligt välkomna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!