Hon är årets PT

När årets priser i träningsbranschen delades ut i helgen fick WE Sigtuna ta emot pris som Årets gym. Dessutom blev gymmets personliga tränare Therese Berkovits Årets PT.

4 december 2017 14:33

I lördags samlades människor från hela landet för att se när årets priser inom träning delades ut på Berns i Stockholm. Sigtuna fanns nominerat i kategorin Årets gym i form av WE Sigtuna och i kategorin Årets PT genom Therese Berkovits som jobbar på WE. När vinnarna ropades ut stod det klart att både WE Sigtuna och Therese Berkovits hade vunnit.

– Det känns helt overkligt. Jag svävar på moln och jag har inte riktigt förstått det än. Man brukar säga att det här är som att få en Oscar i träningsbranschen. Det känns jätteroligt, säger Therese Berkovits.

Therese Berkovits vann med motiveringen att hon gör sitt jobb med "hjärta och själ" och hon tror själv att hennes stora engagemang var avgörande. Men för ungefär 20 år sen fick hon höra att hon aldrig skulle kunna jobba med träning.

– Jag fick fibromyalgi när jag var 20 och en whiplash-skada när jag var 22. Jag var sjukskriven i flera år och man gjorde en utredning där man kom fram till att jag inte kan jobba, definitivt inte fysiskt. Därför känns det här som en revansch. Låt ingen säga till dig vad du kan eller inte kan, det är en tanke som jag försöker använda med mina klienter, säger Therese Berkovits.

Hon ser sin arbetsplats som sitt andra hem och hon tror sig veta vad som gör WE Sigtuna till årets gym 2017.

– Folk kommer hit och känner att de inte måste vara något. Alla är välkomna hit och alla presterar efter egen förmåga. Det genomsyrar hela gymmet, säger Therese Berkovits.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa