Hölls fången och misshandlades – i 30 timmar

I över 30 timmar var 22-åringen kidnappad av ett jämnårigt par.

18 november 2017 15:00

En 20-årig man från Märsta har åtalats för att tillsammans med en jämnårig kvinna kidnappat och misshandlat en man i över 30 timmar. Paret ska ha hotat att döda mannen om han inte tog flera SMS-lån.

Det var 10 oktober som kvinnan ska ha förmått det jämnåriga offret att åka med henne till en parkering i Bro. Enligt anmälan ska den 20-årige Märstabon då plötsligt ha uppenbarat sig och tvingat in 22-åringen i bagageutrymmet på sin bil med hjälp av ett vasst föremål tryckt mot ryggen.

Med offret i bagageutrymmet ska paret sedan ha kört till Rinkeby där de sedan under dödshot tvingat med honom till Sundvall. Under kidnappningen ska 22-åringen ha blivit misshandlad vid åtminstone två tillfällen.

Enligt åklagaren har Märstaparet med hot och våld ”förmått offret att ta SMS-lån till ett sammanlagt värde av 62 500 kronor. Av detta belopp har sammanlagt 33 100 kronor i kontanter och cirka 2900 kronor i form av olika varor kommit de två gärningsmännen till godo”.

12 oktober slog tungt beväpnad polis slog till mot kvinnans lägenhet i Märsta, och paret greps. Mannen hade knark på sig vid gripandet och åtalas därför även för

narkotikabrott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Bill