– Anledningen till att jag även ville göra ljudböcker är för att många på min arbetsplats och människor i allmänhet numera lyssnar på böcker hellre än läser. Så jag tror att ska man komma ut på bred front bör man finnas både i

pappers- och ljudboksform. Det viktigaste för mig i det här fallet var dock att inläsaren var känd, säger Jonas Kihlman.

Förra året kom Jonas Kihlman bok "Mördare utan mord" ut, som utspelar sig i Sigtuna och Märsta. Denna bok har sålt mycket bra som pappersbok och är enligt honom den mest sålda boken i Sigtuna Bokhandel.

I höstas kom han ut med "Kontrollanten", som är uppföljare till "Mördare utan mord", och nummer två i hans tilltänkta trilogi.

– Största delen av handlingen utspelar sig i Märsta och Sigtuna, men lite av handlingen är även förlagd till Höga Kusten.

I samband med bokmässan i Göteborg fick han kontakt med två olika ljudboksförlag som ville ge ut hans böcker.

– Det förlag som kunde ge mig den kändaste uppläsaren var det jag valde. Det är Hasse Aro som läser, och han är ju känd från "Efterlyst", och han är även programmets krimreporter.

Hur går det för dina böcker?

– Mycket bra, och jag får bra feedback på historierna. Jag har även varit med som föredragshållare vid Sigtuna litteratuhelg. Det är något jag är bra på och jag skulle gärna göra fler föredrag om mitt författande, säger Jonas Kihlman.

Läs mer om Jonas Kihlman:

Skrev boken "Mördare utan mord"