God festivalanda trots kyla

Flera hundra festivaldeltagare kom till Feel the Streets vid Ungdomens hus i Märsta – trots kyla och blåst.

11 maj 1916 15:58

En del valde att låna en filt av arrangörerna för att försöka hålla värmen under de nio timmarna Feel the Streets pågick under lördagen.

Artistuppträdanden, graffititävlingar och olika typer av workshops stod på programmet, däribland garngraffiti.

– Alla som vill får prova, sa Maria Yvell, från virkadygnetrunt, som själv satt och virkade i flera timmar under första halvan av dagen.

Virkning är väl inte det första man tänker på med graffiti?

– Handarbete överlag växer och många har en relation till garn. Det är ganska många som håller på. Jag fick en bok om att virka mormorsrutor och nu virkar jag allt, säger hon och håller just på att göra klart ett dörrhandtag till Forum.

Besökare kunde också boka in sig på att prova på graffitiskissning och måla med sprayflaskor, hennamålning eller spela streetbasket, eller bara ta det lugnt och kolla framträdanden på scen.

Bland artisterna fanns många lokala förmågor som Adaam, Dylan, Henry Bowers och DJ 2much. Keya från Husby avslutade festivalen.

Det var sjunde året som festivalen ordnades och nytt för i år var ett samarbete med Ungdomens hus i Sollentuna, Vallentuna fritidsgårdar och Fältgruppen Österåker.

– Ungdomar rör sig lätt och det är bra för alla att samarbeta, säger Nike Lundgren och Patrik Nyman, Ung i Sigtuna, huvudansvariga för Feel the streets i år.

En önskan finns också att utöka festivalen till nästa år.

– Vi har fått ett stort gensvar från artister i hela Stockholm men fått tacka nej till många dansgrupper för att hålla tidsschemat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!