Simhallen skulle egentligen ha öppnat igen redan i höstas, men först fredagen 25 januari har den nyrenoverade simhallen i Sigtuna fritidscenter invigning och öppning för allmänheten. Cirka två år efter att den stängde.

Att det hela har dragit ut på tiden har medfört att kostnaderna har dragit i väg.

– Slutnotan är inte riktigt klar än, men runt 60 miljoner har det kostat hittills, säger projektchefen Anders Wahlgren.

Officiellt uppges orsaken till merkostnaderna bland annat vara att gjutningen av bassängen blev försenad och torkningstiden därmed förlängdes. Men det var mer än så.

– Det var mycket som man inte visste om när man började att bygga. Det var två bassängbottnar som man var tvungen att gräva ur och själva serviceområdena har man fått spränga och det hade man inte heller räknat med i kalkylen. Inte heller att det behövdes ett nytt hopptorn, där man trodde att man kunde behålla det gamla, men det dömdes ut efter en besiktning, säger Anders Wahlgren.

I den ombyggda simhallen har bland annat en ny bubbelpool tillkommit, en ny trappa ned i bassängen har byggts och en ny barnpool har skapats, där kommunen har tagit hjälp av barn från S:t Pers skola med utformningen. Lägg till helrenoverade omklädningsrum för herrar och damer (med bastu och skåp) och ett helt nytt omklädningsrum för personer med funktionsnedsättning.

Simhallen väntas nu hålla för uppskattningsvis 30 år innan en liknande renovering blir nödvändig igen.

Ordföranden i kultur- och fritidsnämnden, Lars Björling (SfS), vill inte kommentera kostnadsökningen.

LÄS MER: Simhallen klar för öppning