Förälskade i staden

Mellan juni och augusti 2019 har det bokats totalt 22 borgerliga vigslar i Sigtuna kommun. Globetrottern William Lundahl återkom till barndomsstaden Sigtuna för att gifta sig med sitt livs kärlek, israeliska Tomer Barel.

2 september 2019 17:00

– Vi valde Sigtuna för att det är en av de vackraste platserna i Sverige. Jag växte upp där innan jag flyttade till Kina, och Tomer har varit där flera gånger också och har blivit förälskad i staden, säger William Lundahl.

William Lundahl har rest runt mycket sedan barnsben, då båda hans föräldrar jobbar inom flyget som flygvärdinna och pilot.

När hans pappa fick jobb i Kina följde han med dit. Därefter flyttade han till Berlin och utbildade sig inom film.

Senare gick han en filmkurs i Los Angeles och åkte tillbaka till Sverige för att göra lite jobb för SVT, bland annat för Sportspegeln.

– Just nu bor jag i London, nära Pinewood Film Studios där jag jobbar som ljudmixare och redigerare.

På Pinewood Film Studios har genom åren bland annat James Bond-filmerna spelats in. Till hösten gör bolaget en ny "Mission Impossible".

William Lundahl och Tomer Barel möttes i Kina där de gick på samma skola. Vänskapen utvecklades till kärlek. De har haft ett långdistansförhållande i flera år.

Den 24 augusti blev det en borgerlig vigsel i trädgården vid Drakegården i Sigtuna. Tomers familj reste ända från Israel.

– Bröllopet var helt fantastiskt! Vad som från början endast skulle vara en snabb borgerlig vigsel i Stockholm blev i stället en dag som vi inte kommer att glömma.

Han tillägger:

– Det är nog något man uppskattar med Sigtuna, speciellt efter att ha bott i storstäder såsom Shenzhen, Berlin, Amsterdam och nu London. Man uppskattar hur litet det är. Sigtuna har en annan charm än vad till exempel Stockholm har.

Läs även: "Jurassic park-bröllop" i Steninge slott

Läs även: Läraren som vill viga par i sommar

Läs även: Pluggade juridik som pensionerad

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jeanina Santiago