Flicka ville inte bära slöja i skolan - misshandlades

En flicka ska ha blivit misshandlad av bland annat sin mamma. Förvaltningsrätten har nu beslutat att 13-åringen ska fortsätta att vara placerad i ett familjehem.

26 september 2016 18:46

Det var när flickan besökte en skolsköterska som misstankarna uppdagades. Efter en tid så omhändertogs flickan av socialtjänsten och placerades på ett familjehem i våras. Enligt förvaltningsrättens dom ska våldet mot flickan ha börjat efter att hon inte velat använda slöja i skolan. Hon ska även ha velat ha långbyxor istället för lång kjol, vilket också uppges vara en av de utlösande faktorerna till misshandeln. Efter det ska 13-åringen ha fått motta både fysiskt och psykiskt våld av sin mamma och storebror i fem månader innan hon omhädertogs. De nekar till att ha misshandlat flickan.

Först samtyckte vårdnadshavarna till beslutet om omhändertagande – men efter en tid motsatte sig föräldrarna det. Flickan är i behov av vård och därför har förvaltningsrätten nu beslutat om vård enligt lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga. Det innebär att 13-åringen är fortsatt placerad på familjehemmet som hon bott på sedan i våras.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!