Död pojke var anmäld försvunnen

Den minderårige pojke som hittades död i skogen Valsta i förra veckan var anmäld försvunnen när han hittades.

19 februari 2019 10:30

Enligt häktningsframställan framgick det att eleven som gick på Valstaskolan varit försvunnen från och med 5 februari tills att han hittades livlös kvällen 13 februari. Nu framkommer det att pojken varit anmäld försvunnen av anhöriga under perioden.

– Men det uppmärksammades inte i samband med att kroppen hittades. Sen kan inte jag svara på varför det tar så lång tid innan man påträffar kroppen, säger kammaråklagare Rickard Wahlqvist i SVT:s Veckans brott.

Senare greps och anhölls en minderårig Märstabo, som just nu sitter häktad av Attunda tingsrätt misstänkt för mord på sannolika skäl. Den misstänkte nekar till brott. Åtal ska vara väckt senast 1 mars.

Detta har hänt

Onsdag 13/2: Vid 19-tiden inkommer ett larm till polisen om att en död kropp har hittats i ett skogsparti i Valsta. Senare under kvällen grips en minderårig person misstänkt för mord.

Torsdag 14/2: Den misstänkte anhålls natten mot torsdag.

Fredag 15/2: Kammar­åklagare Rickard Wahlqvist begär den misstänkte häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Attunda tingsrätt går på åklagarens linje. Den misstänkte nekar till brott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson