De vann Ekoutmaningen 2018

Hotell Kristina och Stora Coop Märsta vann Sigtuna kommuns ekoutmaning – de har det bästa ekologiska utbudet bland kommunens restauranger respektive livsmedelsbutiker.

15 november 2018 14:42

– Vi är jätteglada för att vi vann! Vi jobbar ju hela tiden med att öka vårt ekologiska utbud på mat och dryck. Nu är vi uppe i 68 procent ekologiskt vilket vi är oerhört stolta över. Det är viktigt med ekologiskt, vill vill inte servera besprutad mat. Vi vill veta att det kött som vi serverar är från djur som hanteras med omtanke och respekt, samt att all vår fisk är MSC-märkt, säger Hotell Kristinas ägare Pernilla Olsen.

Hotell Kristina har det bästa ekologiska utbudet bland restaurangerna i kommunen. Hotellet vann Ekoutmaningen även år 2015.

På Stora Coop i Märsta finns 386 ekologiska produkter och av de 45 inventerade ekologiska produkter som Ekomatcentrum tittat på hade butiken en hundraprocentig täckning.

Det är femte året i följd som deltagare prisas i Ekoutmaningen. Sigtuna kommun har gett Ekomatcentrum i uppdrag att kartlägga utbudet av hållbart producerad mat i kommunen. Under hösten har en inventering av ekovänliga varor och intervjuer med personal gjorts i nio livsmedelsbutiker och ett 40-tal restauranger och caféer.

Matöppet Rosersberg belönas med Årets raket för att ha ökat sitt ekologiska utbud med 63 procent sedan 2017.

Pristagarna hyllades under torsdagen 15 november under Näringslivslunchen som arrangeras av Sigtuna kommun i Kulturlänken.

Läs mer:

Brolin öppnar klubb i Sigtuna

"Låt inte mamma ringa om jobbet"

Sigtuna siktar på plastfritt

Mataffärer får ekobetyg

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jeanina Santiago