De sjunger in julen i Märsta

Gillar du att sjunga in julen? Då har du chansen när Skattkistans korttidsvistelse arrangerar allsång för barn och ungdomar med funktionsvariationer på Kulturlänken i Märsta.

3 december 2018 15:12

Det här är första gången som ett liknande evenemang arrangeras i Märsta. Bakom det hela står initiativtagaren Johanna Karlsson Holmberg som till vardags arbetar på Skattkistans korttidsvistelse.

– Det finns något som kallas brandsång i Stockholm som jag har varit på med jobbet några gånger, och då har jag tänkt att man skulle kunna göra det här på kommunal nivå också. Tanken är att det är barn och ungdomar med funktionsvariationer som är inbjudna tillsammans med föräldrar och assistenter. Sedan kommer vi att ha med ett band och sjunga julsånger, säger Karlsson Holmberg som är den som kommer att agera allsångsledare.

– Att sjunga så här inför en stor skara barn är nytt för mig. Jag har tidigare gått på Kulturskolan i 15 år och då sjöng jag mycket solo. Jag har även sjungit på bröllop, begravningar och dop.

Vilka sånger kommer ni att sjunga?

– Vi har försökt att tänka på vilka låtar som de jag jobbar med brukar lyssna på.

Alla intäkter från den frivilliga entrén går oavkortat till Sveriges radios välkända välgörenhetsprojekt Musikhjälpen som detta år har ”Alla har rätt att funka olika” som tema.

– Men det finns en förhoppning från min sida att det här kan bli något återkommande i Märsta, men vi får se hur intresset är, säger Johanna Karlsson Holmberg.

Funkisallsången i Kulturlänken i Märsta centrum äger rum lördag 15 december klockan 12.30–13.30.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson