Dansare aktuell i dansshow och sopplunch

Sigtuna Dansskola är aktuell med med en danshow på Kulturum samt seniorframträdande i Kulturlänken.

19 mars 2019 16:00

Sigtuna Sångensemble och Extravaganza orkester samarbetar med Sigtuna Dansskola i dansshowen "Movie Extravaganza" som äger rum 30–31 mars på Kulturum.

– Showen blir en glittrande hyllning till filmmusiken med körsång, live orkester och dansnummer till enbart filmmusik. Några exempel ur programmet är "Singin' in the rain, James Bond och Lejonkungen". säger Helena Gunnarsson, som driver Sigtuna Dansskola.

Det blir 15 dansare i föreställningen, vilket är dubbelt så många som förra året då temat var musikalmusik, enligt henne. Merparten av ensemblen bor i Sigtuna kommun.

– Det är härligt att samla så mycket lokal talang på samma scen!

Showen är ett av många samarbeten för Sigtuna Dansskola. Andra samarbeten är med George Graham Foundation, GGF, samt seniorföreningen Glädje Gemenskap Guldkant, GGG.

Skolan håller också på med dans som rehabilitering i samarbete med rehabiliteringscentren Humlegården och Mälargården i Sigtuna.

Sigtuna Dansskola har även två seniorgrupper i dans som kommer att framträda på Sopplunch i Kulturlänken i Märsta den 29 mars.

– I höst hoppas jag kunna utöka min verksamhet ännu mer. Dans gör oss både friskare, smartare, mer empatiska och mindre stressade så den fyller ett viktigt behov hos människor, säger Helena Gunnarsson.

Sigtuna dansskola ska satsa extra på dans som integrationsmetod, dans för hälsan och dans för barn och unga till nästa termin.

Läs även:"Träna för att undvika åldras i förtid"

Läs även:Prisad för sitt dansinitiativ

Läs även:Oud och storband med galen rap och congas

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jeanina Santiago