Carola blir din granne

Carola Häggkvist blir snart ny invånare i Sigtuna kommun.

1 december 2017 08:00

I februari flyttar Carola Häggkvist in till Steninge Slottsby och sprider sin stjärnglans i trakten, framför allt i Steninge Slottsby, som är planerad att vara ett livsstilsboende.

Carola attraheras av naturen samtidigt som kommunen är en plats med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

– Jag är egentligen en countrygirl med många järn i elden, säger hon.

När Sigtunabygden träffar henne är hon omringad av journalister och anställda på Steninge Slottsby, däribland Per Taube som äger Steninge Slottsby.

Främlingar kommer fram och vill gärna ta en selfie med stjärnan, något som hon generöst ställer upp på. Trots ett hektiskt schema pratar hon lugnt med Sigtunabygden, ser mig rakt i ögonen med ett leende och pratar om sina drömmar. Att bo i Steninge känns som en dröm, menar hon.

Hon har redan sina planer klara. Hon ska ha en julkonsert nästa år, något som kan bli en årlig tradition i en stor loge i Steninge. Hon vill driva en artistskola. Hon vill gärna ställa upp och sjunga på restaurangen i Steninge, och kanske få med andra artister.

– Man skulle kunna ha många olika projekt per säsong. Möjligheterna finns! Här kommer det också finnas en marina och ett stall med hästar.

Carola säger det kristallklart - hon vill engagera sig i samhället, se möjligheter och träffa talanger som finns i trakten.

– Det är viktigt att säga att nu när jag är här vill jag integrera mig med bygden. Jag vill engagera mig, men samtidigt få egen tid att vara i naturen som är bra för min själ.

Hon berättar vad hon kan om Sigtuna kommun. Hon har varit på caféet Tant Brun, har sjungit på ett bröllop på stadshotellet, hon har besökt Sigtuna med sin båt, och har varit på en gudstjänst på Sigtunastiftelsen.

– Min pappa sålde ju bilar och var i Märsta så jag hälsade på honom.

Carola berättar att hon har bott i Uppsala 1988-1995. Hon har också bott i Stockholm och Dallas, Texas.

– Nu är det tid för mig att lyfta från Bromma. Min son har blivit 20 år och hans fotboll kommer att ta honom vidare.

Flytten till Steninge Slottsby blir en naturlig övergång, menar hon.

– Och vem har inte drömt att en gång få bo i närheten av en vacker slottspark. Allt har sin tid och jag ser med stor förväntan på hur hela denna nya småstad med lantlig bykänsla kommer att bli en förebild för gemenskap, mångkultur och växande möjligheter.

Den 12 december återkommer Carola till Stenladan i Steninge Slottsby för en boksignering. Hon är nämligen aktuell med en ny kokbok och julskiva, "En godare jul". Man kan även förboka biljetter nu till julkonserten som är planerad julen 2018 i Steninges loge, det som hon kallar för "träkatedralen".

– Där stjärnhimlen lyser över både stora och små, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jeanina Santiago