Babben och ABB tillsammans igen

Efter åtta är Babben Larsson tillbaka igen för att sjunga med Arlanda Big Band, ABB, vid Arlanda Märsta Rotaryklubbs konsert.

15 april 2019 15:00

Storbandet bildades 2006 och består av musiker, både professionella och amatörer, från Sigtuna kommun. De har spelat konserter tillsammans med Mikael Rickfors och Louise Hoffsten med flera.

Nu är storbandet åter aktuellt med artisten Babben som de spelade ihop med år 2011.

Nästan varje år arrangerar Arlanda Märsta Rotaryklubb en välgörenhetskonsert. Årets konsert äger rum 26 april på Kulturum i Märsta.

Ulla-Britt Palmqvist, president i Arlanda Märsta Rotaryklubb, berättar att konserten i första hand samlar in pengar för organisationens världsomfattande projekt med att utrota polio.

Den lokala klubbens konsert kommer att bidra till att ge pengar till Rotarys projekt "End Polio Now/Polio Plus" som redan har vaccinerat mer än två miljarder människor.

– Polio är nära att utrotas, men tyvärr finns några oroshärdar kvar där polion riskerar att få fäste om inte vaccineringen fortsätter, säger Ulla-Britt Palmqvist.

Pengarna ska också gå till ett annat projekt, ”Rent vatten och sanitet i Kenya”. Projektet har funnits sedan 2015.

– Det är ett samarbete mellan fem Rotaryklubbar i vårt distrikt. Det finns tio distrikt i Sverige.

Arlanda Märsta Rotaryklubb är en sammanslagning av två av de tre rotaryklubbarna i Sigtuna kommun.

Klubben har idag 30 medlemmar som kommer från Sigtuna kommun, samt från olika platser runt i Stockholms- och Uppsalatrakten.

– Arlanda Rotaryklubb startades i mars 1981 på Arlanda flygplats. Vi är i dag den enda Rotaryklubben som har sitt säte på en flygplats, säger hon.

Klubben har sedan starten haft lunchmöten på tisdagar på Restaurang Rai i Terminal 5.

29 år senare, i maj 2010, startades en frukostklubb i Märsta – Märsta Rotaryklubb.

– På grund av lågt medlemsantal i de båda klubbarna slogs de ihop den första juli 2018. Det innebär att vi i dag även har ett frukostmöte varje månad som är förlagt till Märsta. Varje vecka har vi fantastiska föreläsare inom olika områden, bland andra Petter Wåhlberg, anstaltschef på Storboda.

Förutom vårkonserten driver också Arlanda Märsta Rotaryklubb "Cavaprojektet" i samarbete med Barcelona Rotaryklubb, sedan fem år tilllbaka.

– En cava utses varje år av Barcelona Rotaryklubb som vi sedan marknadsför här i Sverige.

Ett annat lokalt projekt är utdelningen av stipendiet ”Johans Minne” som delas ut varje år till ”Ung Företagsamhet” i gymnasieskolan.

– Vi har även en vänklubb i Saratov.

Det finns även en Rotaryklubb i Sigtuna stad.

Läs även: 4000 blomlökar planteras i Sigtuna

Läs även: Konstverk hjälper barn med gomspalt

Läs även: Mentorskap gav mersmak

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jeanina Santiago