Attack mot tältläger i Märsta

Fyra personer misstänks för förberedelse till grov misshandel efter en attack mot ett tältläger i Märsta. (Uppdaterad )

12 december 2014 05:24

Klockan 22.44 på torsdagen fick polisen in samtal om attacken mot tältlägret i Märsta. Enligt uppgifter ska ett par personer ha setts anlända i en bil och betett sig hotfullt mot dem som bor i lägret.

- De gick ut med föremål i händerna och sprang fram och skrek. De ska också ha kastat sten mot bilar som stod där, säger Mona Johansson, informatör på Norrortspolisen. 

De som bor i lägret kände igen bilen, eftersom den hade varit där redan kvällen innan. Då hade knallskott slängts in bland de tält och bilar där personerna i lägret bor.

När polisen anlände hade gärningsmännen hunnit lämna området men något senare anträffades en bil vid Märsta station som stämde in på signalement. Fyra personer fanns i bilen, en flicka och tre pojkar i övre tonåren, alla hemmahörande i Märsta.

Vid en närmare kontroll i bilen hittade patrullen både basebollträ, knogjärn och en större skiftnyckel i bilen. 

Föraren och de tre passagerarna medtogs till polisstationen för förhör och misstänks nu för förberedelse till grov misshandel, ofredande, skadegörelse och brott mot knivlagen.

Under fredagen håller polisen förhör med de som bor i lägret och blev utsatta för attacken.

Lägret i Märsta består av ett drygt 20-tal personer som är EU-migranter. Både män och kvinnor bor i lägret, som har funnits där sedan någon gång i somras.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!