Rena racerbanan på Uppsalavägen

25 september 2019 06:30

Efter att ha flyttat till denna fantastiska lilla stad Sigtuna och bott här sedan första maj har undertecknat noterat följande trafiktrend. Förutom nedan angiven problematik trivs vi fantastiskt bra och njuter varje dag av att få bo så här fint och tryggt.

Vår sköna uteplats vetter mot Uppsalavägen. Snett mittemot oss på andra sidan Uppsalavägen ligger gamla bensinstationen samt en busshållplats med fyra stycken hastighetsreducerande asfaltsbulor, två på varje sida körfält. Efter dessa är det fritt fram. Rakt ner mot Sigtuna centrum. Efter Prästgatan är det 30-skyltat. Innan råder 50 km hastighet.

Efter hastighetshindren vid gamla bensinstationen finns inga hinder för samtliga bil- och motorcykelentusiaster att testa om allt fungerar på deras kära fordon. Hastigheten ligger utan överdrift på 100 km förbi idrottsplatsen och där Olofsgatan kommer ut. Otroligt vilken prestanda många bilar har idag. De riktigt flyger fram när de rusar förbi vår fastighet med svindlande hastighet, inte sällan med ett öronbedövande ljud som på drag strippen på Mantorp Park. På denna sträcka finns också en utfart från en p-plats och några gång- och cykelvägar från bostadsområdet ut på huvudleden.

Nu ställer undertecknad en ödmjuk fråga om det finns en chans att gatukontoret ser över trafiksäkerheten på denna långa hastighetssträcka. Många bor utmed denna väg. Det finns mycket barn och ungdomar som rör sig i området. Idrottsplatsen är befolkad i princip hela dagarna med aktiviteter. Många lätta och smidiga ungdomar klättrar snabbt över det höga stängslet för att slippa gå runt den låsta dörren, ut från ena hörnet på det inhägnade området. Små barn på spark- och barncyklar vinglar på trottoaren ner mot vår lilla stad och det vore fruktansvärt tragiskt om någon skulle komma till skada vid dessa så ofta förekommande tillfällen när våra bil- och motorcykelentusiaster testar sina fordon.

Förslag på snabb åtgärd.

Lägg några fler rejäla asfaltsbullar till på Uppsalavägen. På väl valda platser, fram till 30-skylten, så kanske vi kan kyla ner dessa test(osteron)förare vi hör och ser dagligen.

Ser fram emot ett seriöst bemötande och en nyttig reducering av hastigheten på Uppsalavägen ner mot vår pittoreska stad. Då minimerar vi ytterligare risken för onödiga dödsfall. Boendemiljön runt i kring kommer också förbättras avsevärt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Inflyttad