”Älskar spel och att utmana mina gränser”

Farmen-upplevelsen för 25-åriga Alexander Rovira från Rotebro kantades av arbetsdagar på tolv timmar, kameraskräck och viktnedgång. Men utmaningen i att leva som man gjorde för hundra år sedan fick Alexander att lära sig mycket som sig själv.

6 januari 2019 17:39

Det var flera anledningar som fick Alexander Rovira att söka till Farmen.

– Jag hade ingen koll på Farmen innan, men mina föräldrar, som tycker att jag fått allting serverat, utmanade mig att söka. Utöver det älskar jag att utmana mig själv och testa mina gränser, berättar han.

Men inspelningen blev tuffare än vad Alexander Rovira först trott. Mitt under den varmaste sommaren på länge jobbade han stenhårt i tolv timmar om dagen, utan rimlig tillgång till vatten eller mat.

– Jag trodde att det skulle vara lite schysstare men det var stenhårt jobb och kaos. Det var en rejäl omställning för kroppen och jag gick ner ganska mycket i vikt.

Men trots allt ser Alexander Rovira upplevelsen som lärorik.

– Jag har mycket energi, men jag lärde mig finna ett inre lugn när jag kopplade bort och fick vara ute att jobba hårt. Det var verkligen skönt för själen, säger han.

Förutom lugnet i själen botade Alexander Rovira även sin kameraskräck.

– Jag har alltid velat bli skådespelare, men är rädd för kameror. Så i början var jag väldigt nervös och kunde inte prata ordentligt. Men det botades på bara ett par dagar.

Hur kommer det vara att se sig själv under säsongen?

– Vi har redan fått se ett avsnitt men jag vet inte hur jag ska klara av att se mig själv på tv hela vintern, skrattar Alexander Rovira.

Farmens tolfte säsong har premiär den 6 januari.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Rydell