Sigtuna kommun dementerar uppgifter

Flera uppgifter som cirkulerat i medier de senaste dagarna har varit felaktiga, enligt Sigtuna kommun. Nu väljer man att släppa på sekretessen för att få stopp på ryktesspridning och felaktigheter.

23 september 2011 18:16

Bland annat tillbakavisar man att familjens el varit avstängd. Det ska den aldrig ha varit. Uppgiften är dubbelkollad med elbolaget, enligt kommundirektören Greger Svensson.

Det har också påståtts att den nu mordmisstänkta mamman nekats försörjningsstöd.

"Mamman har aldrig nekats försörjningsstöd. Hon har begärt och fått en ansökningshandling men inte återkommit".

Att familjen levt i misär är inte heller något kommunen känt till. Den 28 augusti mötte mamman och barnen personal från fyraåringens förskola. Mamman höll då i två stora matkassar.

Efter sommarlovet hade mamman först kontakt med skola och förskola och meddelade då att barnen var sjuka. Så sent som den 30 augusti ska mamman ha hävdat att de hade halsfluss respektive vattenkoppor.

"Vanliga smittsamma barnsjukdomar där man normalt är hemma upp till två veckor", skriver Greger Svensson i ett pressmeddelande.

Kommunen beslutade på fredagen att "ta in en extern utredare med hög integritet för att få en så mångsidig belysning av vårt agerande som möjligt".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!