Vem hade bäst semester?

Robert Gabrielsson är vikarierande reporter och tycker semester är trevligt oavsett väder.

14 augusti 2019 04:00

Väder hit och väder dit. Det pratas mycket om väder i semestertider, "vem hade tur?" och "vem hade otur?". Förra sommaren var det ju så rättvist. Själv har jag aldrig brytt mig om vad det är för väder när jag har semester. Jag vill bara slippa gå upp tidigt på morgonen, slippa stressa och framförallt slippa krav. På min semester vilar jag, och det gör jag oavsett om det är regn, snöoväder eller solsken. Samma gäller givetvis för min geografiska position, kanske vilar jag till och med bättre när jag bara är hemma eller i sommarstugan än på något häftigt äventyr på andra sidan jorden. Otaliga gånger har ju jag kommit tillbaka till jobbet efter en ledighet och känt att jag borde tagit semester efter semestern. Hoppas jag inte känner så denna gång, har ju trots allt en hel del planerat, som vanligt.

Dagens tips Dagens frukost

Podd. Lyssna på: P3 Dystopia. Aktuell domedagsjournalistik med starka röster som lämnar dig både fundersam och lite smått orolig för framtiden.

TV-serie. Se: The Loudest Voice på HBO. Intressant och välgjort om hur Fox News blev ett gigantiskt imperium. Särskilt spännande om du vill förstå hur en person som Donald Trump blir USA:s president.

Bok. Läs: Västsahara inifrån. Oberoende utrikesjournalistik av Anna Roxvall och Johan Persson. Text och bilder presenterat i bästa tänkbara format.

Kokosgröt

(1 portion)

2 ägg

1 msk kokosmjöl

1 dl kokosgrädde

1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)

Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull på medelhög värme tills du uppnår önskad konsistens, ju längre tid och mer värme, desto torrare gröt.

Häll upp i en skål och servera med någon form av mjölk, bär och/eller frukt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robert Gabrielsson