I ett brev till sina medarbetare och funktionärer skriver hon att det är dags att lämna över stafettpinnen till någon annan engagerad och glad ledarperson. Vem det blir är i dagsläget oklart.

Under den tid som Ingrid Hovstadius varit engagerad i Friskis och Svettis i Uppsala så har föreningen gått från 0 medlemmar 1985 till dagens otroliga 32 000 medlemmar.

– Jag fyller 64 i december och har beslutat mig för att gå i pension. Det var ett mycket svårt beslut att ta och jag har nog aldrig gråtit så mycket efter ett beslut, men någon gång måste man ju lämna över, säger Ingrid Hovstadius som ändå inte lämnar föreningen helt.

Hon ska fortsätta att träna och, till många Uppsalabors lättnad, vara tränare även framöver. Men jobbet som verksamhetschef lämnar Ingrid Hovstadius vid årsskiftet.

Hon säger att hon kommer att sakna sina medarbetare ”obeskrivligt mycket”.

Vad är ditt bästa minne från dessa år?

– Det är svårt att välja ut något eftersom det finns så många bra minnen, men något av det roligaste var de år då vi byggde upp föreningen. Vi hade inga pengar eller lokaler från början men lyckades tillsammans bygga upp denna fantastiska organisation. Något av det roligaste man kan göra är att få chans att vara med om att bygga upp något.

Något sämsta minne vill Ingrid Hovstadius inte prata om.

– Sådant tar jag bort från minnet.

Vad händer nu med Friskis?

– Nu ska styrelsen göra en specifikation på vad de vill ha för verksamhetschef. Sedan, efter sommaren, kommer de att ta hjälp av en rekryteringsfirma som ska ha hitta en ny verksamhetschef, säger Ingrid Hovstadius som inte tänker dra ner på sin egen träning.

– Nej, det ingår i mitt liv att röra på mig mycket, det kan jag inte vara utan, säger hon.