Utredning om väktartumult läggs ned

Tumult med väktare slutade med bruten arm. Det ledde till att idrottsmannen Johannes Lundström missade två internationella jiujutsu-turneringar. Händelsen anmäldes som misshandel men polisen har nu lagt ner förundersökningen.

5 december 2018 21:23

I somras då stora delar av centrala Uppsala stod översvämmat valde Johannes Lundström att springa över ett spår för att kunna nå sitt tåg till Stockholm.

En ordningsvakt bannlyste då honom från centralstationen. Johannes berättar att han accepterade det men att han ändå ställde frågan om det var möjligt att ta tåget.

– Ordningsvakten blev då arg och vred om min handled. Jag drog undan handen och då flög ordningsvakten på mig och fick hjälp av två andra ordningsvakter, sa Johannes Lundström då.

När ordningsvakterna la ner honom bröts hans vänstra arm strax under armbågen och allt fångades på film. Röntgenbilderna visar en fraktur och ligamentskador. Händelsen polisanmäldes och Johannes Lundström påbörjade rehaben med den bittra smaken i munnen av att ha missat två stora jiujutsu-turneringar.

– Det dröjde två månader innan jag kunde använda armen hyfsat normalt. Men jag vet inte om jag kommer att bli helt återställd, armen låter och knakar.

Polisen har valt att lägga ned förundersökningen med motiveringen att gärningen förefaller rymmas inom laga befogenhet.

Varför lägger ni ner förundersökningen?

­­­– Jag har inga mer kommentarer att ge än att målsägande har rätt att överklaga om beslutet känns orätt, säger förundersökningsledare Monika Carlsson.

Johannes Lundström meddelar att han kommer att överklaga, samtidigt som han just nu förbereder sig för en VM-turnering i december.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Rydell