Tips om onanerande busschaufför belönas

Nyheten om att en busschaufför misstänks för att ha onanerat framför en 18-årig kvinna fick stort genomslag i somras. Personen som tipsade UNT och han har nu utsetts till Månadens tipsare.

Nyhetstipset om att Zara Hewitt blivit sexuellt ofredad av en busschaufför blev Månadens tips.

Nyhetstipset om att Zara Hewitt blivit sexuellt ofredad av en busschaufför blev Månadens tips.

Foto: Privat

Uppsala kommun2019-09-19 14:00

En vardagskväll i mitten på juli skulle 18-åriga Zara Hewitt ta regionbussen hem från Uppsala centralstation.

Enligt hennes berättelse ska busschauffören under färden ha börjat ta på sitt könsorgan utanpå sina byxor. Hon ska sedan ha sett hur mannen drog ner byxorna, så att könet syntes. 

Med sin mobiltelefon filmade Zara Hewitt en några sekunder lång videofilm som visar en rörelse under busschaufförens byxor, men det är inte tydligt vad som ger upphov till rörelsen.

Zara Hewitt skrev nästa dag till UL och berättade om det inträffade. Hon polisanmälde också händelsen som rubriceras som sexuellt ofredande. Enligt både UL och företaget Nobina, som kör regionbussar på uppdrag av UL, har föraren tagits ur tjänst. Han misstänks fortfarande för sexuellt ofredande och polisutredningen pågår.

Personen som tipsade UNT är vän till Zara Hewitt.

– När jag hörde vad hon varit med om och att det dessutom fanns en film så skickade jag ett mejl till UNT, säger han.

Vad tänker du om själva händelsen?

– Det är så klart inte bra att en busschaufför sysslar med sånt där. En sån som håller på med sånt ska inte få köra buss.

Varje månad utser UNT månadens tipsare, som belönas med 2 500 kronor.  

Om du har något att berätta hör av dig till UNT på 72018@unt.se eller  018-478 14 35. Det finns också en tipsfunktion på unt.se och i vår mobilapp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!