SMHI: Lång väntan på både snö och sol

Förra veckan föll snön över delar av Uppland. Men enligt SMHI kommer det nu att dröja innan länet får klä sig i vitt igen.

Enligt SMHI dröjer det innan upplänningarna får se snö igen.

Enligt SMHI dröjer det innan upplänningarna får se snö igen.

Foto: Terje Pedersen/TT

Uppsala kommun2019-11-15 14:03

Julstämningen bubblade upp när snön föll i Östervåla i slutet av förra veckan. Under den efterföljande helgen fick även Uppsala ett tunt vitt täcke. Men det blev ett kort gästspel. Och enligt Sandra Fyrstedt, meteorolog på SMHI, kommer det att dröja innan snön kommer tillbaka.

– Efter en period med kyla kommer det nu in mildare luft över länet. Och den trenden kommer att fortsätta en bra bit in i nästa vecka, säger Sandra Fyrstedt.

Enligt SMHI kommer medeltemperaturen i Uppsala att vara cirka åtta plusgrader den närmaste veckan. Sandra Fyrstedt berättar att temperaturen troligtvis kommer att hålla sig över noll grader även under nätterna.

– Molnigheten hjälper till att hålla uppe temperaturen – den fungerar till viss del som ett värmande täcke. Men om det spricker upp kan det kanske bli någon minusgrad på natten.

Solen verkar ha lyst med sin frånvaro över länet den senaste tiden. När kan Uppsalaborna få se den igen?

– Det kan nog dröja – även om solen blir svagare kan den ta sig igenom molntäcket ibland, men det är kortare stunder. Och om man missar de ögonblicken kan det verkligen kännas som att man inte har sett solljus på väldigt länge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!