UNT har tidigare skrivit om elever vid internationella gymnasiet som fått kryp i sin skolmat och under flera månader vägrat gå tillbaka till den lunchrestaurang som skolan har avtal med.

– Under två år har vi elever tjatat på lärarna och rektorn om den dåliga maten, säger en anonym elev.

Miljöförvaltningen har utfört två livsmedelskontroller på den nuvarande lunchrestaurangen under 2019. Under det första besöket fann miljökontoret att restaurangens rengöring var bristfällig, något som sedan åtgärdades till uppföljningsinspektionen i slutet av februari.

Trots beskedet från miljöförvaltningen har hälften av skolans 120 elever skrivit på en namnlista för att få matkort till andra restauranger.

– Ungefär hälften av alla elever i skolan är inte nöjda med maten och det borde räcka mer än väl för att lärarna ska lyssna på oss men det gör de inte, sa en anonym och uppgiven elev som UNT talade med under förra veckan.

Men till slut verkar det som att eleverna fått gehör och på Internationella Gymnasiet ska man nu utvärdera skolmaten med en omfattande enkät.

– Först kommer vi försöka få till en förändring hos matleverantören. Skolans elevrepresentanter har bokat in ett avstämningsmöte nu i veckan så vi hoppas att det ska bli bra så snabbt som möjligt, säger Sandra Curth, distriktschef på Folkuniversitetet som driver Internationella Gymnasiet.