Händelsen ägde rum i Gottsunda centrum vid 15-tiden. En pojke cyklade med två kamrater när en bil plötsligt kom körandes på parkeringen i hög fart. Vittnen på platsen beskrev för polisen att den accelererade och att föraren körde på en av pojkarna så att både pojken och cykeln flög.

– Cykeln blir då sönderkörd av det här, så pojken hade väldig tur som inte skadades värre än han gjorde, berättar Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisens regionledningscentral.

Efter påkörningen ska föraren ha stannat och backat tillbaka. Vittnen ser hur han försöker få in pojken i bilen. Pojken gör motstånd men blir då tvingad in i fordonet. Bilen kör iväg, men inte för att föra pojken till ett sjukhus.

– Först en timme senare får vi fatt i pojken. Han påträffades tillsammans med sin pappa. Pojken berättar att föraren kört iväg med honom och sedan släppt av honom på en annan plats en bra bit bort.

Pojken fördes till sjukhus med ambulans men polisen har inga uppdateringar om skadeläget.

– En timme efter olyckan kunde han gå och prata, så han är inte allvarligt skadad.

Polisen söker nu efter en blå Audi A4 eftersom varken föraren eller bilen har påträffats. Händelsen rubriceras som vårdslöshet i trafik, obehörigt avvikande från trafikolycksplats (smitning), vållande till kroppsskada och olaga frihetsberövande.

– Om det var en avsiktlig påkörning eller inte är alldeles för tidigt att uttala sig om, men mannen är misstänkt för flera allvarliga brott, säger Daniel Wikdahl.