Mannen var misstänkt för brott och placerad i en av häktescellerna i polishuset, en dag i vintras. En kriminalvårdare upptäckte plötsligt att det forsade vatten från väggar och tak i ett rum under cellerna. När personalen tog sig in i 25-åringens cell var vattenkranen i handfatet öppen samtidigt som en bricka stod lutad över handfatet så att vattnet rann ut på golvet, som var täckt av vatten.

LÄS MER: Polishuset blev översvämmat

Mannen åtalades men förnekade brott. Vid rättegången medgav mannen att han placerat brickan över handfatet och öppnat kranen men förklarade att han vid tillfället inte var sig själv och hallucinerade. Enligt mannen satte han sig under det rinnande vattnet för att kunna duscha och började även göra pappersbåtar som han lade i vattnet. Enligt mannen skulle han inte ha vridit på vattnet om han förstått att det kunde orsaka skada.

Tingsrätten dömer mannen för skadegörelse och slår fast att han varit medveten om sitt handlande och förstått riskerna. Han dömdes i februari – efter översvämningen – till två månaders fängelse för andra brott, ett straff som nu får omfatta även skadegörelsen i polishuset. Mannen ska också betala 15 000 kronor till kriminalvården för reparationer efter vattenskadan.