Oro kring Träffpunktens framtid

Kommunen har agerat nonchalant och oansvarigt i frågan om Träffpunkten på Storgatan 11. Det menar pensionärsföreningarnas samarbetsråd. Under tisdagen möter de kommunen.

Här i gamla tingshuset på Storgatan 11 ligger träffpunken för seniorer. Turerna och hoten har varit många runt träffpunkten. Nu kan kommunen ta över driften.

Här i gamla tingshuset på Storgatan 11 ligger träffpunken för seniorer. Turerna och hoten har varit många runt träffpunkten. Nu kan kommunen ta över driften.

Foto: STAFFAN CLAESSON

Uppsala kommun2019-11-25 18:00

Från och med första januari är det tänkt att Uppsala kommun ska ta över driften av träffpunkten för seniorer på Storgatan 11, i gamla tingshuset. Det uppger Jesper Kyrk, avdelningschef på Uppsala kommuns äldrekontor. 

– I dag drivs träffpunkten av pensionärsföreningarnas samarbetsråd, genom föreningsbidrag från oss. Men det har inte varit den optimala lösningen, säger han.

Enligt Jesper Kyrk ska inga verksamheter påverkas av förändringen, utan det ska vara "business as usual" för de föreningar och enskilda som använder träffpunkten, som på sin hemsida beskrivs som ett allaktivitetshus för äldre.

Vad händer med personalen som pensionärsrådet haft anställd?

– Vi har inte detaljerna, det är en av de saker som måste lösas, säger Jesper Kyrk.

Under tisdagen ska politiker i äldrenämnden och tjänstemän träffa pensionärsrådets representanter. I ett utskick till sina medlemmar har samarbetsrådets ordförande, Jan Ask, gett sin syn på relationen till kommunen och situationen för träffpunkten. Där är han mycket kritisk mot kommunens hantering och kallar den oansvarig och undermålig. Bland annat skriver Jan Ask att kommunen nonchalerat de problem som samarbetsrådets styrelse och personalen på Träffpunkten befinner sig i.

Vi har bett att Jan Ask utveckla kritiken mot kommunen.

– Vi kommentar inget före mötet, är hans besked.

Träffpunkten har tidigare hotats av flytt på grund av byggplaner i kvarteret, men hoten har undanröjts.

Karta: Storgatan 11
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!