Den krokbeklädda väggen i korsningen Dragarbrunnsgatan/Vretgränd har använts flitigt sedan den sattes upp i mitten av december.

– Just precis nu när vi pratar är det lite urplockat, men det är ju som det ska vara, säger Tomas Widerlöv på mäklarfirman som tillsammans med Uppsala Stadsmission står bakom initiativet.

Syftet är att den som vill skänka en vinterjacka hänger den på väggen, så att en hemlös eller annan bättre behövande kan ta med sig ett plagg när den passerar. Och enligt Tomas Widerlöv har ett trettiotal nya värmande plagg hängts upp på krokarna varje dag.

Artikelbild

| Många uppsalabor har hängt vinterjackor på väggen så att en bättre behövande kan hålla sig varma i vinter.

– På dagarna har den fyllts på och under kvällarna har den tömts. Det är helt suveränt egentligen.

Strax efter att väggen sattes upp fick den stor spridning i sociala medier och det var många platser runt om i landet som började höra av sig och ville ha något liknande hos sig.

– Efter årsskiftet har den suttit uppe i tre och en halv vecka och vi bedömer att det mest akuta behovet är täckt då. Så då ska väggen ut på turné faktiskt, berättar Tomas Widerlöv.

Flera städer är intresserade och i dagsläget är det klart att väggen kommer att besöka Gävle, Stockholm och i Eskilstuna. I Gävle är det Erikshjälpen som tar emot väggen och i Stockholm och Eskilstuna är det städernas respektive stadsmissioner.