Bygget startade i början november förra året. En månad senare låg betongplattan med ingjuten golvvärme färdig. Nu är taket på och snickaren Kristoffer Lund håller på och reglar väggar i snöyran. De nya lokalerna ligger på Bäggebygatan och kommer att byggas ihop med den fastighet där Pizzeria Mehmet Yildiz ligger i dag.

– Jag köpte fastigheten för två år sedan när den var till salu. Där finns nyrenoverade kontors- och personalrum och ett bra utrymme för lager så vi bygger ut med en del för den nya sportaffären, säger Per Melin.

Den blir på 670 kvadratmeter, i en enda stor öppen yta och full takhöjd ända upp till nocken.

Artikelbild

| Bygger nytt. Taket är på och snickaren Kristoffer Lund jobbar med att regla väggar. Per Melin räknar med att kunna öppna den nya butiken i september.

– Det är ungefär lika stort som de lokaler vi har i dag på Grevegatan. Men i och med att vi bygger en stor och öppen lokal kommer det att bli mycket mer lättjobbat. Så har vi inte haft det tidigare, säger Per Melin.

Beslutet att bygga nytt har funnits i hans huvud sedan mordbranden för två år sedan. En ung man satte då eld på affären som låg 300 meter från dagens nybygge. Per Melin var först på plats men lokalerna gick inte att rädda. Allt brann ned till grunden. Bara ett mindre lager blev kvar. Sedan branden har de hållit till i provisoriska lokaler på Grevegatan.

– Det kändes tungt i början och vi var tveksamma till om vi skulle orka starta om. Men det här är ju ett familjeföretag som min pappa startade 1947 och just att det var en mordbrand gjorde att jag bestämde mig för att börja om. Jag ville inte att det skulle sluta på det viset, säger han.

Dessutom har Per Melin en filial i Östhammar som växer. Framtiden för cykling som sport och motionsform ser ljus ut.

– Så nu ska vi satsa mer på cykelsidan. Verkstaden kommer att vara en del av affären och vi har planer på att utveckla vår internetförsäljning som också ökar. Men fokus kommer att ligga på butiken.

Var det aldrig aktuellt att starta i Tierps nya handelsområde vid Siggbo?

– Vi funderade på saken. Men kom fram till att det skulle kosta oss mer. Läget närmare centrum tror vi också är bättre. Mycket av trafiken kommer att gå förbi butiken samtidigt som det är enkelt att ta cykeln hit, säger Per Melin.

Hur mycket han investerar vill han hålla för sig själv.

– Det är en hel del. Men många Tierpsbor tycker vi gör rätt. Vi har bara fått uppmuntrande kommentarer, säger Per Melin.

I september räknar han med att kunna slå upp portarna för nya Melins sport i Tierp.